Štuchané zemiaky s čiernou hľuzovkou

Prísady:  1 kg zemiakov                                                                               Počet porcií: 4

100 g masla                                                                        Čas prípravy: 10 min

30 g čiernej hľuzovky celej alebo sekanej

Olivový olej s čiernou hľuzovkou

Čierne korenie

Soľ s čiernou hľuzovkou

Smotana

 

 

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode do mäkka. Zemiaky scedíme tak, aby v nich ostalo trochu vody a rozštucháme. Pridáme maslo, soľ s čiernou hľuzovkou, nakrájanú celú čiernu hľuzovku a zmes premiešame. Na koniec pridáme olej s čiernymi hľuzovkami a podávame.
Tip: Zemiakovú kašu môžeme podávať aj samostatne s volským okom alebo strateným vajcom, ktoré pokvapkáme hľuzovkovým olejom.