Krémové rizoto s čiernou hľuzovkou  

Krémové rizoto s čiernou hľuzovkou  

Prísady: 220g ryža na rizoto                                                             Počet porcií: 2

2ČL hľuzovkovej pasty                                                   Čas prípravy: 30 minút

1ks cibuľa

200ml biele víno

50g maslo

550 ml vývar

2PL smotana na šľahanie

30g strúhaný parmezán

 soľ, čierne drvené korenie

 

Postup: Cibuľu pokrájame na malé kocky a urestujeme na masle, pridáme ryžu vhodnú na rizoto, krátko restujeme a prilejeme biele víno, osolíme a okoreníme. Počas stáleho miešania, kým sa víno vyvarí pridávame po naberačkách vývar, tak aby sa ryža ponorila. Vývar postupne prilievame k rizotu, takýmto spôsobom pokračujeme 18-20 minút, kým je ryža „al dente“. Ku koncu prilejeme už len toľko vývaru, aby konzistencia rizota bola jemná a krémová. Nakoniec prilejeme trochu smotany na šľahanie, hľuzovkovú pastu a na zjemnenie pridáme kúsok masla. Rizoto odstavíme z ohňa a primiešame do neho nastrúhaný parmezán a necháme odstáť cca 4-5 minút. Servírujeme na plytkom tanieri posypané strúhaným parmezánom.