Pečený losos a zemiaková kaša s hľuzovkami
16. mája 2016Počet porcí: 2 / Čas prípravy: 30 minút
[su_label]Prísady[/su_label]
400g losos
500g zemiaky
200ml mlieko
2ČL hľuzovkovej pasty
2PL masla
1 citrón
morská soľ s čiernou hľuzovkou
čierne drvené korenie, olivový olej
Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode asi 20 min do zmäknutia. Do uvarených a precedených zemiakov pridáme 1 PL masla a hľuzovkovú pastu. Zemiaky popučíme a ručným šľahačom do nich zašlaháme 200ml teplého mlieka.
Lososa očistíme, zbavíme kosti, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na steaky. Porcie osolíme morskou soľou a okoreníme. V panvici zohrejeme olej s maslom a lososa z oboch strán opečieme zlatova. Lososa rozdelíme na taniere obložíme listami šalátu, citrónom a ľubovoľnou zeleninou a servírujeme spolu so zemiakovou kašou.