Pečený losos a zemiaková kaša s hľuzovkami

16. mája 2016 Vypnuté Od gismo

Počet porcí: 2 / Čas prípravy: 30 minút

[su_label]Prísady[/su_label]

400g losos

500g zemiaky

200ml mlieko

2ČL hľuzovkovej pasty

2PL masla

1 citrón

morská soľ s čiernou hľuzovkou

čierne drvené korenie, olivový olej

Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode asi 20 min do zmäknutia. Do uvarených a precedených zemiakov pridáme 1 PL masla a hľuzovkovú pastu. Zemiaky popučíme a ručným šľahačom do nich zašlaháme 200ml teplého mlieka.

Lososa očistíme, zbavíme kosti, umyjeme, osušíme obrúskom a nakrájame na steaky. Porcie osolíme morskou soľou a okoreníme. V panvici zohrejeme olej s maslom a lososa z oboch strán opečieme zlatova. Lososa rozdelíme na taniere obložíme listami šalátu, citrónom a ľubovoľnou zeleninou a servírujeme spolu so zemiakovou kašou.