Tagliatelle s čiernou hľuzovkou

16. mája 2016 Vypnuté Od gismo

Počet porcií: 2 / Čas na prípravu: 15minút

[su_label]Prísady[/su_label]

30g čierna hľuzovka (čerstvá alebo celá vo vlastnej šťave)

300g cestoviny tagliatelle

20g   parmezán

2ks sardely

1 strúčik cesnaku

1ks citrón

soľ, korenie

extra panenský olivový olej

Postup:

Cestoviny tagliatelle uvaríme v slanej vode „al dente“. Hľuzovky nastrúhame na hoblinky a časť si ich necháme bokom na ozdobu. Na panvici rozpálime olej, opečieme v ňom cesnak zo všetkých strán do zlatova a vyberieme ho. V oleji roztlačíme a opečieme sardely. Panvicu odstavíme, nasypeme hľuzovky, posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Asi minútu s minimálnym ohrevom všetko spolu miešame. Nakoniec na panvicu vložíme precedené tagliatelle a premiešame ich so zmesou. Servírujeme posypané hoblinkami hľuzovky a zľahka parmezánom.