Tagliatelle s čiernou hľuzovkou
16. mája 2016Počet porcií: 2 / Čas na prípravu: 15minút
[su_label]Prísady[/su_label]
30g čierna hľuzovka (čerstvá alebo celá vo vlastnej šťave)
300g cestoviny tagliatelle
20g parmezán
2ks sardely
1 strúčik cesnaku
1ks citrón
soľ, korenie
Postup:
Cestoviny tagliatelle uvaríme v slanej vode „al dente“. Hľuzovky nastrúhame na hoblinky a časť si ich necháme bokom na ozdobu. Na panvici rozpálime olej, opečieme v ňom cesnak zo všetkých strán do zlatova a vyberieme ho. V oleji roztlačíme a opečieme sardely. Panvicu odstavíme, nasypeme hľuzovky, posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Asi minútu s minimálnym ohrevom všetko spolu miešame. Nakoniec na panvicu vložíme precedené tagliatelle a premiešame ich so zmesou. Servírujeme posypané hoblinkami hľuzovky a zľahka parmezánom.