Kuracie steaky s bielou mletou hľuzovkou
1. marca 2018Prísady: 800g kuracie prsia Počet porcií: 4
200ml smotana na varenie Čas prípravy: 15 minút
15g hľuzovka biela mletá
40g masla
Olej s príchuťou bielej hľuzovky
soľ, čierne korenie drvené
Postup: Kuracie prsia nakrájame na steaky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme
maslo a postupne opečieme kuracie mäso, keď sú steaky hotové vyberieme ich z panvice
a umiestnite do misky. Do výpeku, v ktorom sa pieklo mäso pridáme smotanu, bielu
hľuzovku mletú, osolíme a povaríme 3 minúty na miernom ohni. Do pripravenej omáčky na
pár minút vrátime steaky a do finálneho pokrmu pridáme pár kvapiek olivového oleja
s príchuťou bielej hľuzovky. Podávame s varenou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo domácimi zemiakovými gnocchami .
Dobrú chuť