Balzamiková teplá omáčka

26. apríla 2021 Vypnuté Od Zuzana Halgatova

Prísady:  1 ks malá cibuľa                                  Počet porcií: 2

               1ČL masla                                           Čas prípravy: 10 minút

               1ČL olivový olej

               1ČL hladká múka

               3PL Balzamikový ocot s príchuťou hľuzoviek

               100ml Voda alebo vývar

               1PL smotana na šľahanie

                soľ, cukor

Postup: Cibuľu nakrájame na jemno a na panvici ju opražíme na masle a olivovom oleji do hneda. Pridáme soľ a cukor, primiešame múku a necháme prevariť. Prilejeme balzamikový ocot s príchuťou hľuzoviek, ktorý môžeme podľa chuti riediť s vývarom alebo vodou. Nakoniec prilejeme sladkú smotanu a necháme prevrieť. Servírujeme pod grilovaným mäsom. Dobrú chuť