Rybie filety s čiernou hľuzovkou

Prísady: 4 kusy rybie filety  ( morský vlk ,pražma )                      Počet porcií: 4

  2ČL hľuzovky na plátky                                                                Čas prípravy: 30 minút

200ml smotana na šľahanie

40g maslo

100ml suché biele víno

50ml olivový olej s príchuťou čiernej hľuzovky

  soľ, čierne drvené korenie

Postup: Filety okoreníme, osolíme, obalíme v múke a restujeme z oboch strán na masle s olivovým olejom.  Keď sme hotoví, filety preložíme do inej nádoby. Do oleja na ktorom sa piekli ryby prilejeme biele víno a krátko povaríme. Pridáme smotanu, hľuzovky na plátky a dochutíme soľou. Do hotovej omáčky vrátime rybie filety a varíme spoločne asi 2 minúty. Môžeme pridať niekoľko kvapiek olivového oleja ochuteného čiernou hľuzovkou. Ako prílohu k jedlu podávame zemiaky s dusenou sezónnou zeleninou.