Rybie filety s čiernou hľuzovkou
9. januára 2017Prísady: 4 kusy rybie filety ( morský vlk ,pražma ) Počet porcií: 4
2ČL hľuzovky na plátky Čas prípravy: 30 minút
200ml smotana na šľahanie
40g maslo
100ml suché biele víno
50ml olivový olej s príchuťou čiernej hľuzovky
soľ, čierne drvené korenie
Postup: Filety okoreníme, osolíme, obalíme v múke a restujeme z oboch strán na masle s olivovým olejom. Keď sme hotoví, filety preložíme do inej nádoby. Do oleja na ktorom sa piekli ryby prilejeme biele víno a krátko povaríme. Pridáme smotanu, hľuzovky na plátky a dochutíme soľou. Do hotovej omáčky vrátime rybie filety a varíme spoločne asi 2 minúty. Môžeme pridať niekoľko kvapiek olivového oleja ochuteného čiernou hľuzovkou. Ako prílohu k jedlu podávame zemiaky s dusenou sezónnou zeleninou.